Ana szezámmagosa
Hozzávalók a tésztához:
- 1 kg finomliszt
- 2 marék rétesliszt
- 7 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- só ízlés szerint
- 1 tojás
- 1 deciliter olaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 Rama margarin
- 7 gerezd fokhagyma összezúzva
- gépsonka vagy parizer apró kockákra vágva
- reszelt sajt
- köménymag, vagy szezámmag
Elkészítése:
A tésztát összedolgozzuk, megkelesztjük, 4 részre osztjuk és kisodorjuk.
Töltelékkel megkenjük, felcsavarjuk mint a kalácsot és trapéz alakúra szeleteljük. Tojással
megkenjük, köménymaggal vagy szezámmaggal megszórjuk és aranysárgára sütjük.
A kisodort tésztára kenjük a fokhagymás Ramát, megsorjuk a kockára vágott sonkával és a reszelt
sajttal, Ha pirospaprikával csináljuk, mutatósabb lesz.
JÓ ÉTVÁGYAT!